Δήμος Σκύρου κοντά στους πυροπαθείς

Σκύρος Φεστιβάλ

 

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στους πυροπαθείς.

Ο Δήμος Σκύρου και ο αθλητικός όμιλος Σκύρου αποτυπώνοντας τα αισθήματα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, αφού εκφράσουν τα βαθιά συλλυπητήρια για τις άδικα χαμένες ζωές των συμπολιτών μας, σαλπίζουν έναρξη εκστρατείας αλληλεγγύης προς τους βαρύτατα πληγέντες κατοίκους των περιοχών που καταστράφηκαν.

Με την αμέριστη συνδρομή των μεγάλων ερμηνευτών Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Χαρούλη, Θανάση Παπακωνσταντίνου και Χαϊνηδων καθώς και όλων των συνεργατών τους, το προγραμματισμένο στην Σκύρο Φεστιβάλ αφιερώνεται στους πυροπαθείς συμπολίτες μας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.  

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης σαν απαρχή, θα διατεθούν για την ανακούφιση των παθόντων έπειτα από την από κοινού αποποίηση κάθε αμοιβής από τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματά τους έπειτα από πρότασή του Δημοτικού συμβουλίου.

 

Ο Δήμαρχος Σκύρου

Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σκύρου, με ομόφωνη απόφαση του εκφράζει την οδύνη του για την τραγωδία που έχει πλήξει τη χώρα και τους συνανθρώπους μας  της Αττικής κυρίως και δηλώνει εκτός από τα συλλυπητήρια στους οικείους των αδικοχαμένων την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους πληγέντες.

Με την παρούσα απόφαση κηρύσσει και τη Σκύρο σε πένθος και αποφασίζει τις κάτωθι ενέργειες που σκοπό έχουν την βοήθεια και ανακούφιση των θυμάτων και των οικογενειών τους.

1. Σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους λοιπούς συλλόγους του νησιού, τους φορείς, τους επαγγελματίες και τα Super Market συγκεντρώνουμε είδη άμεσης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας. Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα άμεσης ανάγκης, δηλαδή :

Φάρμακα

Ιατρικό υλικό, γάζες κλπ

Χυμούς

Παιδικές πάνες

Μωρομάντηλα

Τρόφιμα μακράς διαρκείας ( φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, κονσέρβες, μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς κλπ)

Γάλατα μακράς διαρκείας ( εβαπορέ ) και

Ρούχα

Χώροι συγκέντρωσης είναι,

Α) το δημαρχείο Σκύρου την Τετάρτη 25/7 από τις 11:00 έως τις 15:00 και από της 19:00 έως τις 21:00, την Πέμπτη 26/7 από της 08:00 έως τις 15:00 και από τις 19:00 έως τις 21:00 και την Παρασκευή 27/7 από τις 08:00 έως τις 15:00.

 

Β) τα Super Market Παπουλάκος, Πανέρης και Τούμπας.

2. Σε ένδειξη πένθους και οδύνης για την εθνική αυτή τραγωδία οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 25/7, εκτός από τον χώρο συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης, όπου θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι του Δήμου και δημοτικοί υπάλληλοι, την Υπηρεσία Καθαριότητας, καθώς και την Υπηρεσία αντιμετώπισης βλαβών και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας που θα παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα.

3. Ανακηρύσσεται το μουσικό φεστιβάλ Σκύρου, που διοργανώνεται την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουλίου, σε φεστιβάλ αλληλεγγύης και συμπαράστασης των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών και σε πλήρη συνεργασία με τους καλλιτέχνες που δεν θα λάβουν αμοιβή για την συγκεκριμένη εκδήλωση και αποφασίζουμε από κοινού όλα τα έσοδα από το φεστιβάλ να διατεθούν προς ανακούφιση των πληγέντων και των οικογενειών τους.

Συγκλονισμένοι όλοι οι Σκυριανοί από την ανείπωτη τραγωδία θεωρούμε ελάχιστο καθήκον μας την όποια βοήθεια και στήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας, ελπίζοντας αυτή να είναι η τελευταία συμφορά που βρίσκει την πατρίδα μας.