Γιατί Παρέλασε στην Κύμη !

Γιατί Παρέλασε Ο Σύνδεσμος των εν Εύβοια Πελοποννησίων

στην Κύμη

 

Ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης " είχε την χαρά και την τιμή να παρελάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην όμορφη Κύμη.

Με αυτήν μας την δράση κυρίως, θελήσαμε να τιμήσουμε τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ για τα πενήντα χρόνια ιεροσύνης του και ο οποίος κατάγεται

από τον Κοσμά Αρκαδίας. 


Είμαστε πολύ τυχεροί ως Πελοποννήσιοι Ευβοίας που ένας πατριώτης μας με την εμβέλεια του Σεβασμιότατου μας κάνει όλους υπερήφανους μέσα από το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο!


Ως Σύνδεσμος με αυτήν μας την ενέργεια και σε συνδυασμό με την απονομή τιμητικής πλακέτας προς το πρόσωπό του την ερχόμενη Κυριακή 4 Νοεμβρίου σε τιμητική εκδήλωση που θα γίνει στην Κύμη από τους Δήμους Κύμης Αλιβερίου, Καρύστου και Σκύρου είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την ιεροσύνη του και την προσωπικότητά του.


Κατά δεύτερον ο Σύνδεσμός μας αντιπροσωπεύει όλους τους εν Ευβοία Πελοποννήσιους σε όλη την Εύβοια και μέσα από τέτοιες δράσεις ερχόμαστε όσο μπορούμε πιο κοντά τους. 


Στην παρέλαση συμμετείχε άγημα 20 ατόμων ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και τρία άλογα με τους καβαλάρηδές τους.


Μετά το πέρας της παρέλασης ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας Γεωργουλόπουλος Θεοδόσης κατέθεσε στεφάνι και στην συνέχεια το χορευτικό μας τμήμα χόρεψε χορούς του τόπου μας.


Κατόπιν μεταβήκαμε στα γραφεία της Μητρόπολης όπου και φυτέψαμε μία καστανιά στον προαύλιο χώρο ως θύμηση του χωριού του Σεβασμιοτάτου μιας και το μέρος που πέρασε τα παιδικά του χρόνια ήταν γεμάτο καστανιές.


Στο τέλος βρεθήκαμε σε κατάστημα του λιμανιού της Κύμης και συνφάγαμε με τον τοπικό πολιτιστικό Σύλλογο "Αξάνεμες"

 

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για το εγκάρδιο καλωσόρισμα και την άψογη φιλοξενία τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ, τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και τον Δήμαρχο κ. Μπουραντά Αθανάσιο, τον αντιδήμαρχο Κύμης κ. Θεοδώρου Αλέξανδρο για όλα τα παραπάνω και για την διάθεση μικρού Λεωφορείου για την μεταφορά μας από Χαλκίδα προς Κύμη και πάλι Χαλκίδα.

Τον αρχιμανδρίτη κ.Νικόδημο, τον ψάλτη κ. Στάμου Ευάγγελο. Τον οδηγό του Λεωφορείου κ. Αντωνίου Βαγγέλη. Τον τοπικό πολιτιστικό Σύλλογο "Αξάνεμες" και την πρόεδρο κ. Κατερίνα Γκέγκε για το καλωσόρισμα και την διάθεση του χώρου τους ώστε να αλλάξουμε και όλους όσους βοήθησαν να είμαστε εκεί.


Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους συμμετείχαν στο άγημα και ιδιαίτερα τους χοροδιδάσκαλούς μας Τσοκάνη Δημήτριο, Πετράκη Βασιλική και τους καβαλάρηδες Νταντή Γεώργιο, Μπαγιάτη Γιάννη και Παπακωνσταντίνου Γιάννη που με τα άλογα τους έδωσαν άλλο χρώμα στην παρέλαση και στην ημέρα.